A A A

Horen en gehoorverlies

1. Wat zijn de mogelijke oorzaken voor gehoorverlies?
Gehoorverlies is meestal een ouderdomskwaal, omdat in de loop van het leven de zogenaamde haarcellen in het binnenoor minder lang en beweeglijk worden. Daarnaast kunnen ook erfelijkheid, bepaalde ziektes en medicijnen de oorzaak zijn van gehoorverlies.

2. Hoe vaak komt gehoorverlies voor?
Gehoorverlies is wijd verbreid. In de westerse industrielanden gaat men ervan uit dat 15-20% van de bevolking aan gehoorverlies lijdt. Alleen al in Nederland zijn ongeveer 1,5 miljoen mensen slechthorend.

3. Hoe kan gehoorverlies een getroffene schaden?
Getroffenen voelen zich vaak geïsoleerd van hun omgeving. Dit maakt het voor hen moeilijk om actief deel te nemen aan het leven van anderen en om zich goed te voelen in een nieuwe omgeving. Veel getroffenen zijn bovendien bang dat anderen ze als incompetent zien en voelen zich in de loop der tijd steeds onzekerder.

Sonetik gehoortest

1. Kan ik in de apotheek een betrouwbare gehoortest doen?
Om uit te vinden of u lijdt aan een eenvoudig door ouderdom veroorzaakt gehoorverlies en of een Sonetik-hoortoestel u zou kunnen helpen, is de volledig automatische Sonetik-gehoortest geschikt. U kunt deze doen bij onze partnerapotheken. Daar kunt u dan ook gelijk een Sonetik-hoortoestel lenen dat u kunt proefdragen. Zo kunt u in alle rust uitvinden of het u ook echt helpt. Als bij de Sonetik-gehoortest blijkt dat u lijdt aan complex of sterk gehoorverlies, dan raden wij u aan verdere onderzoeken te laten doen door de KNO-arts of bij de audicien.

2. Hoe is het mogelijk om in een apotheek gehoortests uit te voeren?
Gehoortests kunnen tegenwoordig bijna overal worden uitgevoerd. Apotheken zijn daarvoor bijzonder goed geschikt omdat deze in de regel over een rustige naastgelegen ruimte beschikken waar men ook bloeddrukmetingen e.d. kan uitvoeren. Omdat de Sonetik-gehoortest volledig automatisch met behulp van de computer wordt uitgevoerd, is het niet nodig de meting te laten uitvoeren door een gehoorspecialist.

3. Meet de Sonetik-gehoortest nauwkeurig?
Ja, de Sonetik-gehoortest ontdekt gehoorverlies met 100% nauwkeurigheid. Binnen de afzonderlijke toonhoogtes werkt de test met een nauwkeurigheid van 95%. Deze hoge nauwkeurigheid maakt het voor de apotheek of drogist mogelijk u een betrouwbaar resultaat te geven of u eventueel aan te bevelen een specialist te bezoeken.

4. Is dat iets voor mij?
Als u ouder dan 60 bent en de eerste tekenen van gehoorzwakte bij zichzelf opmerkt (bv. als u de televisie harder zet dan anderen, vaker moet vragen wat er gezegd wordt omdat u iets niet goed verstaat, moeite hebt in luide gezelschappen om u op één gesprekspartner te concentreren), is het aan te bevelen om een Sonetik-gehoortest te doen.

5. Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Uw apotheek of drogist slaat uw persoonlijke gegevens op (naam, geboortedatum en adres). Deze worden niet doorgegeven aan derden zonder uw toestemming. Het opslaan van uw gegevens maakt het voor uw apotheek of drogist mogelijk u Sonetik-hoortoestellen uit te lenen voor proefdragen als het resultaat van de gehoortest dit aangeeft.

6. Hoeveel kost de gehoortest?
De professionele Sonetik-gehoortest is voor u gratis. Uw enige investering bestaat uit de tien minuten tijd die de test duurt.

Sonetik-hoortoestellen

1. Wat is het grootste verschil tussen de gebruikelijke voorziening van hoortoestellen en Sonetik?
Er zijn drie hoofdverschillen: Met Sonetik is het horen op de eerste plaats gemakkelijker, ten tweede sneller en ten derde goedkoper te herontdekken. Eenvoudiger, omdat er geen afspraken met specialisten en artsen nodig zijn. Sneller, omdat het gehele verloop - van de gehoortest tot het proefdragen - minder dan een uur duurt. Goedkoper, omdat de Sonetik GOhear-hoortoestellen dankzij een intelligente voorprogrammering veel gunstiger geprijsd zijn dan vergelijkbare hoortoestellen bij de audicien.

2. Waar krijg ik Sonetik GOhear-hoortoestellen?
Alleen bij goedgekeurde Sonetik specialisten. In Nederland zijn de Sonetik GOhear-hoortoestellen tegenwoordig verkrijgbaar in apotheken, drogisten en bij opticiens. De Sonetik-specialisten in uw omgeving vindt u in ons plaatsenoverzicht.

3. Waarom hoeven de Sonetik GOhear-hoortoestellen niet geprogrammeerd worden?
Omdat ze al geprogrammeerd zijn - de vier voorgeprogrammeerde Sonetik GOhear-hoortoestellen dekken ongeveer 90% van al het lichte tot gemiddelde gehoorverlies. Sonetik heeft de wetenschappelijk verkregen gehoorverliesgegevens geanalyseerd van meer dan 5000 personen die aan licht tot gemiddeld gehoorverlies lijden. Daar kwam uit: het gehoorverlies is in te delen in vier duidelijk onderscheidbare categorieën - en in vier duidelijk definieerbare versterkingsinstellingen. Met deze in totaal 16 profielen lossen de Sonetik GOhear-hoortoestellen 90% op van al het lichte tot gemiddelde gehoorverlies.

4. Hoe zeker kan ik ervan zijn dat de Sonetik GOhear-hoortoestellen mijn gehoorverlies echt oplossen?
Volledig zeker - als uit onze gehoortest blijkt dat uw gehoorverlies behandelbaar is met de Sonetik GOhear-hoortoestellen. Na de gehoortest berekent de Sonetik-software automatisch en nauwkeurig of uw gehoorverlies in een van de vooraf gedefinieerde profielen past. Dat is zeer waarschijnlijk, want met de in totaal 16 hoortoestelprofielen van Sonetik kan het meeste lichte tot milde gehoorverlies met succes worden behandeld.

5. Hoe kan ik zeker weten dat een hoortoestel van Sonetik niet schadelijk voor me is?
Het gebruik van een Sonetik GOhear-hoortoestel kan geen schade aanrichten, omdat de maximale versterking niet hoger is dan het bereik dat de meeste mensen als aangenaam zien. Bovendien reduceert hij, bij een langdurig luide omgeving volledig automatisch de versterking. Daarnaast beschikken de GOhear-hoortoestellen over 4 geluidssterktetrappen. Als u tijdens het dragen het gevoel krijgt dat het hoortoestel te hard staat, kunt u wisselen naar een comfortabeler programma.

6. Kunt u de Sonetik GOhear-hoortoestellen programmeren voor mijn gehoorverlies?
Dat is niet nodig - de Sonetik GOhear-hoortoestellen zijn al voorgeprogrammeerd. De Sonetik GOhear-hoortoestellen zijn voorgeprogrammeerd voor de meest voorkomende vormen van licht tot gemiddeld gehoorverlies. Als uw gehoorverlies overeenkomt met een van deze vormen, dan lossen de Sonetik GOhear-hoortoestellen uw gehoorverlies onmiddellijk. Daarnaast kunt u de versterking op het hoortoestel zelf instellen om optimaal te kunnen horen in alle situaties.

7. U vind ik uit of ik ook kan profiteren van de Sonetik GOhear-hoortoestellen?
Maak gebruik van het aanbod om GOhear-hoortoestellen gratis proef te dragen als de Sonetik-gehoortest een eenvoudig licht tot gemiddeld gehoorverlies vaststelt.

8. Hoe lang duurt het tot ik gewend ben aan een hoortoestel?
Normaal gesproken went u heel snel aan uw GOhear-hoortoestel. Er zijn wel een aantal aandachtspunten: een hoortoestel versterkt tonen die u niet meer goed hoort. Hoe langer u al aan gehoorverlies lijdt, hoe langer het proces kan duren tot uw hersenen weer gewend zijn aan de verwerking van dagelijkse geluiden zoals verkeerslawaai, het geluid van de koelkast, geluiden uit de natuur, enz. Hoe vaker u het hoortoestel draagt, hoe sneller u gewend bent aan de nieuwe situatie.

9. Sonetik GOhear-hoortoestellen zijn zoveel goedkoper dan vergelijkbare hoortoestellen. Wat is het addertje onder het gras?
Er is geen addertje. Een leesbril helpt u toch ook om weer beter te zien? En dat zonder langdurige metingen en afstemming op uw individuele zichtzwakte. Sonetik werkt volgens hetzelfde principe: gestandaardiseerde programma's voor de meest voorkomende gehoorverliezen. Als u geen bijzondere uitrusting en specifieke functies en features wilt, zijn Sonetik-hoortoestellen precies goed voor u.

10. Kan ik de Sonetik GOhear-hoortoestellen ook zonder gehoortest kopen?
Nee. Wij willen u niet gewoon een hoortoestel verkopen - wij willen u eerder aan een hoortoestel helpen dat werkelijk bij u past en uw gehoorverlies effectief oplost. De gehoortest geeft aan of wij uw gehoorverlies kunnen behandelen met een voorgeprogrammeerd Sonetik GOhear-hoortoestel en zo ja, met welk.

11. Waarin onderscheiden Sonetik-hoortoestellen zich van andere hoortoestellen?
Eigenlijk alleen in de voorprogrammering. hoortoestellen worden bij de vakhandelaar individueel ingesteld op uw gehoorverlies en in een lang, vaak meerdere maanden durend proces stap voor stap aangepast aan uw individuele gehoorverlies, maar Sonetik-hoortoestellen kunt u in minder dan een uur dragen. Sonetik GO-hear-hoortoestellen gebruiken de modernste technologie en onderdelen zoals u ook in andere hightech hoortoestellen vindt. Met het gepatenteerde gehoortest- en keuzeproces en dankzij de intelligente, digitale voorprogrammeringen kan een Sonetik-partner u echter veel sneller en duidelijk minder ingewikkeld en daardoor tegen een gunstigere prijs een kwaliteitshoortoestel aanbieden dan de vakhandel.

12. Zijn er vergelijkbare oplossingen?
Nee. Op dit moment vindt u op de markt of goedkope gehoorhulpmiddelen die zijn uitgerust met goedkope onderdelen en die elke toon voor elke hoortoesteldrager gelijk versterken of individueel geprogrammeerde hoortoestellen bij de vakhandel, die vanwege het ingewikkelde aanpassingsproces vaak een veelvoud kosten van wat u voor een Sonetik-hoortoestel betaalt.

13. Hoeveel kosten de Sonetik GOhear-hoortoestellen?
Een Sonetik-hoortoestel kost € 395,- - (niet verbindende adviesprijs) een fractie van de kosten voor een vergelijkbaar hoortoestel. De prijs voor goed horen en herontdekte levenskwaliteit is lager dan dat wat men als snel betaalt voor een vakantie, meubels of een nieuwe mobiele telefoon.

14. Hoe lang is de levensduur?
Uw Sonetik-hoortoestel kan u jarenlang vergezellen zolang u het met zorg behandelt (geen vocht, niet laten vallen, niet openen en niet grof behandelen). Bij een hoortoestel als medisch product gaat men uit van een levensduur van zes tot tien jaar.

15. Hoe reinig ik een Sonetik-hoortoestel?
Een regelmatige reiniging wordt aanbevolen en moet worden uitgevoerd volgens de instructie van de bedieningshandleiding. hoortoestellen moeten altijd zeer zorgvuldig en voorzichtig gereinigd worden. Het hoortoestel mag nooit met water worden gereinigd, omdat dit de elektronica in het hoortoestel kan beschadigen. Belangrijk, open na elk gebruik van het hoortoestel het batterijvakje zodat het hoortoestel ontlucht wordt. 

16. Waar koop ik vervangende batterijen?
Vervangende batterijen krijgt u het gemakkelijkst waar u uw Sonetik-hoortoestel gekocht hebt of bij elke andere Sonetik-handelaar in de buurt. Gebruik onze Plaatszoeker om de dichtst bij gelegen Sonetik-partner te vinden.

17. Hoe vaak moet ik de batterijen vervangen?
Dat hangt er van af hoe vaak en hoe lang u uw Sonetik-hoortoestel draagt. Wij gaan uit van een draagtijd van rond 9 dagen als u uw Sonetik-hoortoestel van 's ochtends tot 's avonds draagt. Als u het hoortoestel niet dagelijks draagt, kunt u de draagtijd verlengen. Houd er wel rekening mee dat de batterijen langzaam ontladen zodra ze een keer gebruikt zijn - onafhankelijk van of ze verder gebruikt worden of niet. 

18. Hoe lang is de garantie?
Sonetik biedt op alle fabrieksfouten van zijn hoortoestellen van de nieuwe generatie (sinds oktober 2011 op de markt) 24 maanden garantie vanaf de aankoopdatum. Voor apparaten van de eerste generatie geldt een garantieperiode van 12 maanden vanaf de aankoopdatum. De garantie kan alleen gegeven worden als het hoortoestel met de kassabon en garantiekaart naar de Sonetik-handelaar gebracht wordt waar het apparaat gekocht is. Natuurlijk repareert Sonetik uw hoortoestel ook buiten de garantie op uw kosten.

19. Wat doe ik als het apparaat niet meer werkt?
Volg de in de bedieningshandleiding beschreven stappen voor het zoeken en oplossen van fouten. Als het apparaat nog altijd niet werkt, laat u uw GOhear controleren bij een Sonetik-partner. Deze zal het apparaat controleren en zo nodig verdere stappen ondernemen.

Over Sonetik

1. Wie is Sonetik?
Sonetik is een Zwitserse fabrikant van medische producten die mensen met gehoorproblemen helpt het horen in minder dan een uur te herontdekken. Sonetik AG is in 2007 in Zwitserland opgericht. Het wordt geleid door een team dat over een jarenlange, wereldwijde ervaring beschikt in de ontwikkeling, de productie en de verkoop van hoortoestellen. Wij weten wat een goed hoortoestel moet doen. En wij weten dat veel mensen met gehoorproblemen snel, gemakkelijk en gunstig kwaliteitshoortoestellen willen.

2. Is Sonetik een kwaliteitsbedrijf?
Sonetik werkt alleen met partners en leveranciers die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en sociale normen. Sonetik-producten en het gehoortestsysteem hebben een volledige kwaliteitscertificatie en CE-kenmerk.

3. Is Sonetik een goedkope aanbieder van hoortoestellen?
Nee. Sonetik gebruikt technologieën, onderdelen en systemen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsvereisten. De gunstige prijzen komen doordat Sonetik zich concentreert op de wezenlijke functies van een hoortoestel die klanten met een door ouderdom veroorzaakt licht tot gemiddeld gehoorverlies nodig hebben, zijn hoortoestellen voorgeprogrammeerd verkoopt en geen intensief aanpassingsproces gebruikt.

4. Bij wie kan ik terecht met vragen?
Als u vragen hebt over Sonetik-producten kunt u deze direct stellen aan uw Sonetik-specialist bij wie u uw Sonetik-hoortoestel gekocht hebt. Voor specifieke vragen over het bedrijf Sonetik AG gebruikt u de link in ons contactformulier.

Naar het contactformulier

Wie is Sonetik?

Leer hier het Sonetik-principe kennen.

meer ...

Zwitserse kwaliteit

hoortoestellen van Sonetik bevatten Zwitserse toptechnologie.

meer ...

Waar vind ik Sonetik?

Vindt hier uw dichtst bijzijnde Sonetik-specialist.

meer ...