A A A

Een op de zes mensen heeft een gehoorprobleem

Wereldwijd zijn er honderden miljoenen mensen die aan gehoorverlies lijden. Experts houden er alleen in de westerse industrielanden rekening mee dat ongeveer 15-20% van de bevolking een gehoorprobleem heeft. Toch dragen vandaag de dag relatief weinig getroffenen een hoortoestel.

Hiervoor zijn vele redenen die gemakkelijk te ontdekken zijn:

  • Gehoorverlies is vaak een sluipend proces; vele getroffenen merken pas na jaren dat een hoortoestel ze zou kunnen helpen.
  • Veel getroffenen weten niet tot wie ze zich moeten wenden. Het gezondheidssysteem in vele landen leidt ertoe dat getroffenen maandenlang verklaringen tussen artsen, audiciens en ziektekostenverzekeringen moeten afwachten tot ze een hoortoestel krijgen.
  • Diegenen die zich intensief bezig houden met de aanschaf van een hoortoestel laten zich vaak afschrikken door de hoge prijs; hoortoestellen kosten in Europa en Noord-Amerika tot 5.000 euro per apparaat.

Alternatieve levering als uitweg

Om het marktpotentieel beter te benutten was er een nieuwe manier van denken nodig. In de toekomst zullen aanbieders en verkopers profiteren die het mensen mogelijk maken om eenvoudig, snel en goedkoop een kwaliteitshoortoestel te kopen. Gehoortests en hoortoestellen moeten daar aangeboden worden waar mensen naartoe gaan met hun gezondheidsvragen. En deze plekken zijn afhankelijk van het land apotheken, drogisten, thuiszorgwinkels of opticiens.

Hoe is de hoortoestellenmarkt opgedeeld?
Hoe ontwikkelt de hoortoestellenmarkt zich?
Hoe kan ik de hoortoestellenmarkt gebruiken?

 

Getroffenen helpen

Lees hier hoe u uw oudere klanten kunt helpen het horen in minder dan een uur te herontdekken.

meer ...

Geïnteresseerd?

Neem contact op met uw Sonetik-vertegenwoordiger.

meer ...